De titel: Licht Werk(t)

Neem het lichtlandschap van een ansichtkaart die ik gisteren ontving. Een ondergaande zon, boven de branding van de zee. Het zonlicht gaat schuil achter een wolkenlucht, waaruit zomaar wat regen kan vallen. De straling van de zon wordt weerkaatst in de laag water op het strand, waar het zojuist eb is geworden. Wat een nuances aan kleur, aan beweging, aan diepte en wat een suggestie van oneindigheid van de lucht en het water …

Licht, lucht, beweging en oneindigheid ervaar ik – wanneer ik mij daarvoor open stel – in de fysische én in de metafysische werkelijkheid, die naast elkaar bestaan. Die samenhang heb ik altijd aangevoeld, maar ben deze sterker gaan ervaren door de leerweg Awakening Your Light Body. Het wekken of laten ontwaken van je lichtlichaam betekent je bewust worden van je eigen grotere, energetische lichtlichaam. Tevens stelt die leerweg je in staat ontvankelijk te worden voor de energie van mensen in het algemeen.

Kijken naar deze foto is een metafoor (beeldspraak) voor hoe je in het leven kunt staan. Wat is je focus, waarop richt je vooral je aandacht? Ga je voor de bron van het licht of voor de  mensen en dingen die dat licht weerkaatsen? Omhels je tevens de aarde? Zie je de samenhang tussen ‘boven’ en ‘beneden’?

De foto had niet genomen kunnen worden zonder aanwezigheid van het zonlicht. De zon is centraal in deze afbeelding. In relatie tot de titel van het blog zeg ik:

Licht werkt, altijd, of het zichtbaar is of onzichtbaar. Mensen die bewust willen samenwerken met het zichtbare en het onzichtbare licht doen aan Lichtwerk en zijn lichtwerkers. Naarmate je vordert op deze weg, wordt het werk steeds lichter, het is licht werk.

Een gedachte over “De titel: Licht Werk(t)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.