48. De hemel, volgens Robert Temple

Een ‘Nieuwe Wetenschap van de Hemel’ (in het Engels) is de titel van het boek dat het afgelopen jaar mijn denken over Aarde, Zon en Maan, en de Kosmos een compleet nieuwe impuls heeft gegeven. In zijn boek (uitgekomen in 2021) legt wetenschapper Robert Temple uit hoe en waarom volgens hem de kosmos is bezield, en de ruimte tussen Aarde en Maan nog eens extra. Om zijn inzichten te onderbouwen refereert hij aan research van hemzelf en van vele andere onderzoekers.

Plasma

Het is al lange tijd bekend – ook onder astronomen – dat het heelal niet ‘leeg’ is, maar voor 99,99% gevuld is met plasma. Plasma bestaat uit (negatief geladen) elektronen en (positief geladen) protonen en ionen. Dat zijn superkleine deeltjes, nog miniemer dan atomen.

De ons bekende materie op Aarde is opgebouwd uit atomen. Aardse materie kun je tegenkomen in vaste, vloeibare en gasachtige vorm.
Het plasma in de kosmos is wezenlijk anders en nog veel subtieler, maar komt eveneens voor in vaste (=kristallijne), vloeibare en gasachtige vorm. Plasma is dus niet de vierde vorm van materie.

Twee ‘plasmawolken’ tussen Maan en Aarde

Temple vertelt over de ‘Kordolewski wolken’. De Poolse wetenschapper Kordolewski ontdekte in 1961 twee wolken van plasma, tussen de Aarde en de Maan, elk negen maal het volume van de Aarde. Kenmerkend is dat de middelpunten van die wolken zich 60° naar links en naar rechts ten opzichte van de Maan bevinden. De Poolse regering verbood Kordolewski erover te publiceren, maar toch wisten sommigen ervan …

In 2019 werd het bestaan van die wolken bevestigd door een Hongaarse wetenschapper. Robert Temple, direct enthousiast, verdiepte zich samen met een collega in de mogelijke plasma-eigenschappen van die wolken. Ze kwamen tot opzienbarende conclusies: de eigenschappen van het plasma kunnen alle mogelijke verschijnselen verklaren die tot nu toe onopgehelderd bleven, zoals ufo’s, lichtbolletjes (orbs), het brandende braambos van Mozes dat niet verteerde, en nog veel meer.

Foto Wim

Hoe is dit mogelijk?

Het plasma waaruit de wolken bestaan heeft een speciaal karakter. Het is stofachtig (dusty) plasma en aan die stofdeeltjes hechten zich elektronen. Eén deeltje kan bezet zijn met duizenden elektronen. Door de kwantum-eigenschappen van dit soort deeltjes wordt de samenhang buitengewoon complex. Zodoende spreekt Temple over ‘dusty complex plasma’.  

Een dusty complex plasma, plasmoïde genoemd, wordt omgeven door een soort membraan. Elke plasmoïde staat op zichzelf. Plasmoïden kunnen heel koud zijn, en zich bevinden naast heel hete plasmoïden. Ze kunnen elkaar beïnvloeden en van een immens ingewikkelde structuur zijn. Dit alles mede door de werking van elektromagnetische krachten en supergeleiding.

Temple schrijft buitengewone kwaliteiten toe aan plasmoïden. Deze kunnen door hun kwantum eigenschappen op eenheden van kunstmatige intelligentie gaan lijken. Zij zouden ook bewustzijn kunnen hebben en intelligent kunnen handelen.

Consequenties voor het leven op Aarde

Op deze wijze heeft hij een sterk vermoeden dat zich in die wolken talloze ‘entiteiten’ bevinden met een enorm (computerachtig) vermogen, en hoogstwaarschijnlijk ook bewustzijn. De totale capaciteit aan geheugen (data) zou, gezien de omvang van de Kordolewski wolken, de geheugencapaciteit in onze wereld talloze malen overtreffen.

Mensen kunnen zich alleen maar nederig voelen als ze zich die gigantische omvang proberen voor te stellen. Voor Temple en zijn voorstellingsvermogen is dit alles een levende werkelijkheid. “Het aarde-maan-systeem is iets heel anders dan het lijkt. Het is een twee-wolken systeem, met daarin geworpen de aarde en de maan.”

De Akasha Kronieken

De immense capaciteit van die twee wolken zou kunnen samenvallen met de ‘Akasha-kronieken’, de Vedische naam voor de opslag van alle levenservaringen (karma) van alle mensen die ooit geleefd hebben. In deze dimensie wordt ook de voortgang bijgehouden van elke ziel, in haar voortgang van het ene naar het andere leven, en haar groei en evolutie in de loop van vele levens op Aarde.

Het wonderlijke is dat door het werk van Temple het bestaan van de Akasha Kronieken niet langer een aanname is, waarvan sommigen de realiteit mochten ervaren. Sterker nog: aan het werk van Robert Temple kunnen we zekerheid ontlenen en het vertrouwen dat het leven zin heeft en gericht is op een doel.

Je zou kunnen zeggen dat al sinds mensenheugenis bepaalde kennis over de onzienlijke werelden bij mensen aanwezig was door paranormale inzichten, maar dat het bestaan van die werelden nu eindelijk bevestigd is door wetenschappelijke ontdekkingen!

2 gedachten over “48. De hemel, volgens Robert Temple

  1. Hartelijk dank weer voor je fantastische bericht, Maj. Jaren en jaren geleden ging ik vaak naar de bijeenkomsten van Sonia Bos. Zij haalde haar informatie die ze in die tijd naar buiten bracht uit de Akasha kronieken. Ik voelde me altijd zeer verbonden met haar. Ze is al enige tijd 🤔 overleden. Dat wat ze toen naar buiten bracht wist ik al diep in mijn hart. ❤️ Veel liefs, Jeanet.
    P.s. Is het boek van Robert ook vertaald in het Nederlands, Maj?

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.