Wie ben ik?

Vanuit een besef dat ook míjn visie ertoe doet, begon ik in september 2016 aan het blog Licht Werk(t) . Hierdoor kan ik delen wat ik als echt belangrijk in mijn leven ben gaan beschouwen: bijdragen aan bewustwording van de onzichtbare krachten en energieën die ons omringen Zie ‘Introductie’ (1).

Licht werkt, altijd, of het zichtbaar is of onzichtbaar. Mensen die bewust willen samenwerken met het zichtbare en het onzichtbare licht doen aan Lichtwerk en zijn lichtwerkers. Naarmate je vordert op deze weg, wordt het werk steeds lichter, het is licht werk. Zie ‘De titel: Licht Werk(t)’ (2).

Onderwerpen die de niet zichtbare werkelijkheid betreffen hebben altijd mijn aandacht gehad. In fases heb ik belangstelling gehad voor de Advaita Vedanta, voor antroposofie, astrologie, milieubewustzijn en diverse spirituele leerwegen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het traject ‘Awakening Your Light Body’, dat ik sinds 1999 volg. Op grond daarvan ben ik bevoegd meditaties te begeleiden. Zie ‘Licht op vragen’ (3).

Mijn interessehorizon heeft zich uitgebreid naar vragen rondom de dood en naar visies die de verwevenheid van het zichtbaar materiële en het onzichtbaar immateriële verhelderen. Diverse daarvan zijn redelijk onderbouwd en geven ruimte aan vernieuwende perspectieven op onszelf als levende wezens op aarde.

Tenslotte deel ik mijn ervaring op het gebied van meditatie en van lichaams- en ademhalingsoefeningen. Deze kunnen het verouderingsproces afremmen en het welzijn bevorderen.

Ik groeide op in Tilburg, bezocht het Stedelijk Gymnasium in Breda, studeerde sociale geografie in Utrecht, volgde een opleiding tot yogadocent, was correspondent in Nederland voor het Amerikaanse informatiebulletin ‘International Environment Reporter’ en initieerde het Platform Duurzame Ontwikkeling Breukelen (1995-2001).

Mijn doopnaam is Margaretha Ester van Maren. Als kind ging ik door het leven als Marja van Maren. Sinds 1980 kent men mij als Maj Ridder.