Introductie (1)

Al geruime tijd speel ik met de gedachte een blog te beginnen en nu is het zover. Ook als je de 70 bent gepasseerd, moet dat mogelijk zijn. Juist dan misschien, omdat je rondom deze leeftijd steeds meer overzicht over je leven begint te krijgen. Dat brengt mij op allerlei gedachten, niet alleen over het verleden, maar juist ook over wat er nu met mij en in de wereld gebeurt en waar dat toe zou kunnen leiden. Die gedachten zijn persoonlijk, zij vertegenwoordigen míjn blik. Over wat zich zoal in mijn blikveld bevindt, wil ik graag schrijven

Een paar gegevens over mijn achtergrond: ik groeide op in Tilburg, bezocht het Stedelijk Gymnasium in Breda, studeerde sociale geografie in Utrecht, volgde een opleiding tot yogadocent, was correspondent in Nederland voor het Amerikaanse ‘International Environment Reporter’ en initieerde het Platform Duurzame Ontwikkeling Breukelen.

Daarbij hebben onderwerpen die de niet zichtbare werkelijkheid betreffen altijd mijn aandacht gehad. Dit betekent dat ik in fases belangstelling heb gehad voor de Advaita Vedanta, voor antroposofie, astrologie, milieubewustzijn en diverse spirituele leerwegen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het traject ‘Awakening Your Light Body’, dat ik al jaren vervolg. Op grond daarvan ben ik bevoegd geleide meditaties te verzorgen.

De laatste tijd breidt mijn interessehorizon zich uit naar vragen rond de dood en naar visies die de verwevenheid van het zichtbaar materiële en het onzichtbaar immateriële verhelderen. Diverse daarvan zijn redelijk onderbouwd en geven ruimte aan vernieuwende perspectieven op onszelf als levende wezens op aarde. Over deze visies wil ik mij uiten, omdat ik het doorgaans lastig vind erover te vertellen, terwijl mijn hoofd en hart er vol van zijn …

Tenslotte wil ik mijn ervaring delen op het gebied van meditatie en van lichaams- en ademhalingsoefeningen. Deze kunnen immers het verouderingsproces afremmen en het welzijn bevorderen. Diverse inzichten in dit veld en onderzoeken op dit gebied zijn de moeite van het beschrijven waard.

Een gedachte over “Introductie (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.