Lynne McTaggart (25)

Hoe om te gaan met polariserende krachten? Die vraag kwam op in blog 22, De tijdgeest. Wie uitblinkt in het geven van een antwoord daarop is Lynne McTaggart. Zowel op spiritueel als praktisch niveau zegt zij: richt je op de essentie van de mens of de groep die tegenover je staat, ga uit van zijn/haar/hun goede wil en je hebt al een wereld gewonnen aan goodwill en groeiend wederzijds begrip. In het klein en in het groot brengt zij dat in praktijk.

Lynne McTaggart, Amerikaanse van geboorte en woonachtig in Londen, is een fenomeen. Bij haar komt een groot deel van de focus en de denkwijzen samen, die voor mij richtinggevend zijn geweest. Bovendien maak ik, dóór haar en vóór haar, sinds kort deel uit van een ‘intentiegroep’ die elkaar wekelijks virtueel ontmoet op het scherm. Tot mijn plezier en inspiratie.

Het doel van die intentiegroep (in dit geval 11 vrouwen uit België, Duitsland en Nederland) is gezamenlijk intenties ‘uit te zenden’. Gefocuste gedachtekracht kan veranderingen ten goede teweeg brengen op het gebied van gezondheid, relaties, levensomstandigheden, arbeidsdoelen en b.v. je levensdoel. Dit is gebleken uit de talrijke intentie-experimenten die McTaggart sinds 2000 heeft ondernomen, wereldwijd via internet en in groepen tijdens seminars.

Meedoen aan een experiment betekende positief gericht zijn op een ander mens of een belangrijk doel als vrede. Van talloze mensen kreeg Lynne MT feedback: die gerichtheid bleek voor de deelnemers zélf ook een plezierige ervaring te zijn met positieve resultaten. Bij sommigen voltrok zich echter een werkelijk wonder … . Aanvankelijk kon Lynne MT dit zelf ook niet begrijpen. Lees haar laatste boek ‘Het intentie-effect : The Power of Eight’ (2017).

Foto Wim

Waar vele spirituele richtingen nog mikken op (de persoonlijke ontwikkeling van) het individu, mikt Lynne MT op de groep. Jezelf ervaren als behorend tot, betrokken bij een groep, roept een energie op die de persoonlijke ontwikkeling van de leden overstijgt. ‘De groep blijkt meer te zijn dan de som van de leden.’ Een aantal van acht tot twaalf werkt optimaal, ontdekte zij.

Aan haar laatste boek gingen drie boeken vooraf: –> ‘Het veld : De zoektocht naar de geheime kracht van het universum’ (2001 Eng., 2004 Ned.), –> ‘Het intentie-experiment : Kunnen je gedachten de wereld veranderen?’ (2007) en –> ‘De verbinding : Word je bewust van het veld waarin je leeft’ (2011). Het zijn stuk voor stuk doorwrochte werken, waarin ze uitvoerig verslag doet van alle contacten met, en bevindingen van, talrijke wetenschappers over de hele wereld op het gebied van bewustzijn, energetische genezing en aanverwante onderwerpen. (Zie ook haar website https://lynnemctaggart.com.)

In wezen zijn deze boeken de verslaglegging van een lange zoektocht die zij al aankondigde aan het begin van het eerste boek, Het veld, over de mogelijke verbindingen tussen wetenschap en spiritualiteit.

Door haar journalistieke expertise en haar wetenschappelijke interesse en inzichten, heeft zij verklaringen kunnen doorgeven voor tot nu toe als ongeloofwaardig beschouwde fenomenen. De intuïtie van velen op het gebied van spiritualiteit, en praktische ervaringen met healing en reading, blijken door wetenschappers bevestigd en bewezen te kunnen worden. Het is fijn als blijkt dat je overtuigingen toch op waarheid berusten …

Het gaat om de verklaring en/of opheldering van fenomenen die doorgaans benoemd worden als ‘zweef’ en als irrelevant voor het gewone leven. Dat het anders ligt, ontdekte Lynne MT: juíst in het dagelijks leven gebeurt ook alles binnen een stramien van onzichtbare krachten. Als je je bewust wordt van die krachten, kun je er invloed op krijgen en er deel van gaan uitmaken. Dat is wat Lynne MT op het oog heeft met haar ‘kracht van acht’-groepen!

3 gedachten over “Lynne McTaggart (25)

  1. Hoi Maj,

    Hoe is het met jou? Dank voor de mooie berichten van de laatste tijd! Vind je het goed wanneer ik selectief deel op facebook?

    Hartegroet, warm regards,

    Ellen van Dongen

    Lifemaps.NL & Lifemaps.NL op Facebook

    +31.623.647.833

    Samen in transformatie naar een natuurlijke wereld. Een positieve visie voor de mensheid vormen. Zorgen voor jezelf, anderen, de plek waar je bent en* de aarde. En* = alle vier, bij elke stap.

    Together in transformation towards a natural world. Creating a positive vision for humanity. Aspiring to live the Master Code: ‘Take care of self, other, place and* planet. And* = all four, at every step.

    Like

  2. Ik wil graag lid worden van een power of eight groep na het lezen van het boek The Power of Eight. Weet je waar ik me kan aansluiten?

    Mirjam

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.